کتاب‌شناسی افول

در این یادداشت سه کتب با عناوین «افول امپراتوری آمریکا مسیر جبری پیشِ رو»، «افول قطعی رشد آمریکایی» و «امپراتوری آمریکا در مارپیچ غیرقابل توقف مرگ» معرفی می‌شود. در واقع این سه کتب نشان می‌دهند، آمریکا دچار افول شده است. در ادامه گذری بر چکیده این کتاب‌ها خواهیم داشت.

تحلیل پدیده افول آمریکا در پرتو منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی

تحلیل پدیده افول آمریکا در پرتو منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی

روز دوشنبه، ۲۴ مرداد در نشستی علمی که با عنوان «تحلیل پدیده افول آمریکا در پرتو منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی» توسط مرکز مطالعات آمریکا برگزار شد، دکتر سید مهدی سید محسنی باغسنگانی، به ارائه مباحث خود در مورد نظریه افول از منظر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پرداخت و در ادامه، دکتر مجتبی باباخانی و دکتر محسن جوهری از پژوهشگران هسته مکتب امام خمینی (ره) مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)، به نقد کار صورت گرفته توسط دکتر باغسنگانی پرداختند و در پایان نیز دکتر علی سروش، دکتر احمد شریعتمداری و دکتر حسن محمدمیرزائی، دیدگاه‌های خود را در این خصوص بیان کردند.

رژیم آمریکا، یک رژیم بحران‌ساز و بحران‌زیست است

رهبر معظم انقلاب: رژیم آمریکا یک رژیم بحران ساز و بحران زیست است

به نظر من نمونه‌ی واضح و کامل جاهلیت مدرن آمریکا است؛ از همه جای دنیا این جاهلیت در آنجا شدیدتر و سهمناک‌تر است؛ به معنای واقعی کلمه این گونه است. آمریکا یک رژیمی است که اخالقیات ناپسند در آن ترویج می‌شود؛ تبعیض در آن روز به روز بیشتر میشود ثروت ملی روز به روز بیشتر […]

آمریکا با ادعای صلح و ثبات دنبال «آشوب خلاقانه» است

امریکا با ادعای صلح و ثبات دنبال «آشوب خلاقانه» است

دکتر تیم اندرسون، استاد دانشگاه استرالیا و تحلیلگر مسائل بین الملل، در مصاحبه با مرکز مطالعات آمریکا با بیان این که هدف آمریکا، تحریک جدی چین است. بیان داشت تجاوز جهانی و جنگ اقتصادی در حال حاضر کاملا آشکار شده و مدت‌هاست که آمریکا با ادعای صلح و ثبات، درگیری و بی‌ثباتی -یا به قول کاندولیزا رایس «آشوب خلاقانه» دنبال می‌کند.

تعامل و رابطه آمریکا با طالبان در طول یک سال گذشته

تعامل و رابطه آمریکا با طالبان در طول یک سال گذشته

کیت باتمن، پژوهشگر مؤسسه صلح ایالات‌متحده، یازدهم آگوست ۲۰۲۲ سرمقاله‌ی با تیتر «یک سال پس از تصاحب قدرت توسط طالبان؛ مرحله بعدی برای آمریکا در افغانستان چیست؟ » منتشر کرد. وی تلاش کرده درباره تحولات تعامل و رابطه آمریکا با طالبان در طول یک سال گذشته، تأثیر کشته شدن رهبر القاعده (ایمن الظواهری) در کابل، بر سیاست آمریکا در افغانستان و اینکه چگونه واشنگتن می‌تواند منافع خود در افغانستان را در طولانی‌مدت پیش ببرد، توضیحاتی ارائه کرده است.

حقایق پنهان و تباه شدن آینده افغانستان

حقایق پنهان و تباه شدن آینده افغانستان

جان منزا ، معاون دبیر کل عملیات در ناتو یادداشتی با عنوان «من درباره درس‌های ناتو از افغانستان مطلب نوشتم؛ اکنون، سؤالم این است که ما، چه درسی آموخته‌ایم؟ » در تاریخ ۱۱ آگوست ۲۰۲۲ در نشریه «آتلانتیک » منتشر کرد. در این یادداشت به چهار موضوع «دشمنان خود را با دقت انتخاب کنید»، «بر روی هدف تمرکز داشته باشید»، «یک ارتش دست‌پرورده ایجاد نکنید» و «حقایق دشوار را بگویید» پرداخته است. وی همچنین در پایان اشاره می‌کند که در عصر جدید که عصر رقابت قدرت‌های بزرگ است، ناتو نباید منابع ارزشمند خود را در نقاطی که برای منافع اصلی‌اش اهمیت ندارد، هزینه کند.

تحلیلی پیرامون خروج اجباری آمریکا از افغانستان

تحلیلی پیرامون خروج اجباری آمریکا از افغانستان

یک سال از خروج سراسیمه نیروهای آمریکا از افغانستان می‌گذرد؛ اما این خروج، به گونه‌ای بود که تبعات فراوانی برای آمریکا در نظام بین‌الملل داشت. به همین منظور، دبیر سیاسی مرکز مطالعات آمریکا در مصاحبه‌ای با دکتر محمدصادق کوشکی، کارشناس مسائل سیاسی، به این موضوع پرداخته است.

الزامات سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران در قبال خروج آمریکا از افغانستان

الزامات سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران در قبال خروج آمریکا از افغانستان

با توجه به اینکه برخی رویدادها تأثیرات عمیقی بر نظام بین‌الملل داشته و منشأ تحولات بسیاری هستند، دکتر #احمد_زارعان استادیار دانشکده و پژوهشکده مطالعات بین الملل دانشگاه جامع امام حسین (ع) و استاد مدعو #مرکز_مطالعات_آمریکا در یک یادداشت اختصاصی، ضمن بررسی حمله آمریکا به افغانستان، به بررسی «الزامات سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران در قبال خروج اجباری آمریکا از افغانستان» پرداخته است.

رفتار دوگانه آمریکا با طالبان؛کنگره همچنان به طالبان بی‌اعتماد است

رفتار دوگانه آمریکا با طالبان؛کنگره همچنان به طالبان بی‌اعتماد است

یک سال از خروج آمریکا و به قدرت رسیدن دوباره طالبان بر افغانستان می‌گذرد، اما هنوز روابط آمریکا با طالبان، پیچیده و اغلب بحث‌برانگیز است. یکی از ابعاد روابط مبهم، بی‌اعتمادی کنگره به طالبان است. اکنون، جهت‌گیری دوگانه آمریکا در قبال طالبان، به موازات تلاش‌های مستقیم یا غیرمستقیم برای تضعیف حاکمیت این دولت و پذیرش ضمنی یا صریح موضع این گروه، جلوه عینی یافته است.

واژگونی استراتژی آمریکا در منطقه

واژگونی استراتژی آمریکا در منطقه

به نظر می‌رسد خروج اجباری آمریکا از افغانستان، واژگونی استراتژی برای آن‌ها، به همراه داشته است؛ ازاین‌رو، در این یادداشت به این موضوع پرداخته می‌شود که آیا خروج از افغانستان، واژگونی استراتژی برای آمریکا به همراه داشته است؟ یافته‌های کلی نشان می‌دهد که خروج آن‌ها، واژگونی در پی داشته و سفر جو بایدن به غرب آسیا، به منظور جلوگیری از همین واژگونی بوده است.