از تلاش برای عادی سازی روابط تا سقوط در سیاهچاله تنهایی

رژیم صهیونیستی طی عملیات منحصر به فرد طوفان الاقصی نه تنها ضربات نظامی ترمیم ناپذیری را متحمل شده است، بلکه با خروش مسلمانان جهان، حمایت کشورهای عربی برای میانجی‌گری را هم از دست داده و در تنهایی‌اش به پروپاگاندا و اخبار جعلی پناه آورده است.

پدرام محسن نژاد؛ خبرنگار خبرگزاری فارس و دانشجوی مطالعات آمریکای دانشگاه جامع امام حسین (ع)

تلاقی افول آمریکا با فروپاشی رژیم

پیش‌بینی آینده این عملیات بزرگ به تحلیل دقیق زمینه‌های وقوع آن بستگی دارد، نقطه‌ای که در آن جمع شدن تارهای عنکبوتی رژیم صهیونیستی با افول تصاعدی ایالات متحده تلاقی پیدا کرده است، به نحوی که تکنیک‌های خلاقانه سیاستمداران مستقل برای ارتقای قدرت خود در دنیای لیبرال کنونی موجب شده تا رهبران غیروابسته به غرب با ابزارهای مختلف در مقابل تابوهای صهیونیستی بایستند.

همکاری این رهبران در قالب سازمان‌های بین المللی موجب همگرایی بیشتر کشورهای درحال توسعه شده و سرعت پیشرفت این دولت‌ها را نسبت به غرب افزایش داده است، در این شرایط دیگر ایالات متحده و متحدان صهیونیست‌اش نمی‌توانند اصول راهبردی خود را به سایر دولت‌ها تحمیل کنند.

عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای و بریکس به قول مقام معظم رهبری موجب تضعیف آقایی دلار و کاهش تأثیر تحریم‌های ظالمانه شده است، این اتفاقات نفوذ آمریکا در منطقه غرب آسیا و فشار روی کشورهای عربی برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را کاهش می‌دهد.

پروژه تنهاسازی رژیم کلید خورده است

در همین راستا تقویت روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران با عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه در قالب سازمان همکاری­‌های اسلامی علاوه‌ بر افزایش تعاملات اقتصادی، پروژه تنهاسازی رژیم صهیونیستی در منطقه غرب آسیا را نیز کلید زده است.

علاوه بر دولت‌ها، ملت‌ها هم سهم قابل توجهی در انزوای رژیم صهیونیستی داشته‌­اند، به‌نحوی که افزایش وحدت میان شیعه و سنی که در مناسباتی مانند کنفرانس بین المللی وحدت رقم می‌خورد موجب افزایش آگاهی مسلمانان نسبت به مساله فلسطین شده است.

از نشانه‌های این آگاهی راهپیمایی روزهای اخیر مسلمانان و انسان‌دوستانه در اردن، یمن، لیبی، مصر و حتی در آمریکا و انگلیس در حمایت از عملیات بزرگ طوفان الاقصی است که ترس بزرگی در دل حاکمان سعودی و برخی رهبران عربی موافق با میانجی گری برای آتش بس انداخته است.

این ترس برگرفته از افزایش آگاهی جوامع مسلمان و حتی مردم کشورهای اروپایی و آمریکایی در مقابل پروپاگاندای صهیونیستی است. طبق پیمایش مؤسسه گالوپ مواضع ۴۹ درصد از دموکرات‌های آمریکایی همسو با فلسطین و نظر ۳۸ درصد از آن‌ها با رژیم صهیونیستی است، درحالی که سال ۲۰۰۱ این آمار ۵۱ به ۱۶ به نفع اسرائیلی‌ها بود، همچنین بلومبرگ طی گزارشی در ۶ سپتامبر اعلام کرد که در اوایل امسال میزان سرمایه گذاری خارجی در رژیم صهیونیستی ۶۰ درصد افت کرده است.

آیا صلح میان فلسطین و رژیم صهیونیستی فایده‌ای دارد؟

بعضی از روی نفاق می‌گویند که وقتی زور مظلومان فلسطینی به سرویس‌های اطلاعاتی قوی رژیم صهیونیستی (موساد، شاباک، آمان) نمی‌رسد چرا برای رسیدن به رفاه و آزادی حداقلی با اسرائیل توافق نمی‌کنند، در جواب باید گفت که سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) علی رغم مخالفت حماس و جهاد اسلامی سال ۱۹۹۳ میلادی تحت پیمان اسلو با رژیم صهیونیستی به توافق رسید که ۲۲ درصد از اراضی اشغالی در غزه و کرانه باختری در اختیار مردم فلسطین قرار گیرد.

حسام زملط از چهره‌های جنبش فتح به‌عنوان بزرگترین حزب ساف در گفت‌وگو با CNN اعلام کرد که این توافق دامی برای پایان دادن به اقدامات مسلحانه مقاومت فلسطین بود زیرا شهرک‌سازی اسرائیل پس از پیمان اسلو جهشی شد، به‌نحوی که شمار شهرک‌نشینان از ۹۰ هزار نفر در سال ۱۹۸۹ به ۱۰۰ هزار نفر در سال ۱۹۹۱ و ۱۵۴ هزار نفر در سال ۱۹۹۶ یعنی پیش از انتخاب بنیامین نتانیاهو به عنوان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی رسید. سپس این تعداد در سال ۲۰۰۰ به ۲۰۵ هزار نفر و در سال ۲۰۱۰ به ۳۲۷ هزار نفر رسید. تا این‌که شمار شهرک‌نشینان در کرانه باختری در سال ۲۰۲۲ به حدود ۴۷۰ هزار نفر رسید، بدون احتساب شهرک‌نشینان حاضر در محله‌های قدس شرقی.

به عبارتی رژیم صهیونیستی به توافق ۲۲ درصدی خودش نیز عمل نکرد؛ البته این بدعهدی اتفاق جدیدی نیست، زیرا براساس قطعنامه ۱۸۱ مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۱۹ نوامبر ۱۹۴۷ باید ۴۵ درصد از اراضی اشغالی در اختیار فلسطینیان قرار بگیرد که با لابی آمریکایی و قلدری اسرائیل هیچ‌گاه عملی نشد.

نتانیاهو روی بایدن حساب نمی‌کند

اکثر سیاست­مداران دموکرات با اقدامات آفندی اسرائیل به‌ویژه گسترش افراطی شهرک‌های صهیونیستی مخالف بوده‌اند، جوبایدن در میان آن‌ها مواضع صریح‌تری اتخاذ کرده است، به‌گونه‌ای که وی در مصاحبه‌ای با CNN کابینه بنیامین نتانیاهو را افراطی‌ترین کابیه تاریخ رژیم عنوان کرد همچنین در موارد متعدد از نظام قضایی اشغالگران انتقاد کرده است زیرا که حدود ۴۰ هفته شاهد اعتراضات مخالفان نتانیاهو در سرزمین‌های اشغالی هستیم.

علی رغم اختلافات سیاسی نتانیاهو و بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده مستقیماً تن به دخالت نظامی در عملیات طوفان الاقصی نمی‌دهد و فقط در حد نزدیک کردن ناوهواپیمابر خود به اسرائیل اقدام می‌کند، چون حساسیت‌های قدس اشغالی در جهان اسلام به قدری است که ورود نظامی هر کشور خارجی به‌ویژه ایالات متحده می‌تواند بستر درگیری‌های منطقه‌ای را فراهم کند، در همین راستا شاهد بیانیه گردان‌های سیدالشهدا جبهه مقاومت عراق پس از نزدیک شدن ناو آمریکایی گرالد فورد به سواحل غزه بودیم که اعلام کردند اگر آمریکا در عرصه نبرد فعلی دخالتی کند رژیم صهیونیستی با تهدیدهای فرامرزی مواجه خواهد شد.

همچنین لازم به ذکر است که بایدن سال آینده انتخابات ریاست جمهوری را در پیش دارد و ترجیح می‌دهد به جای ورود به یک جنگ قدیمی سیاست‌های خود در قبال شرق را پیش برد و در رقابت اقتصادی خود با چین و روسیه گزارش دقیقی برای انتخابات آماده کند، به‌ویژه اکنون که به‌دنبال همکاری با ژاپن و هلند برای تحریم شرکت‌های پیشروی چینی در حوزه متاالکترونیک است.

تابوت‌سازی حاصل صدمه ترمیم ناپذیر

مقایسه عملیات‌های دهه‌ اخیر میان گروه‌های مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که طوفان الاقصی ضربات ترمیم‌ناپذیری به پیکره پوشالی رژیم صهیونیستی وارد کرده است، به ‌نحوی که در جنگ ۲۲ روزه سال ۲۰۰۸ تنها ۱۳ اسرائیلی به هلاکت رسیدند همچنین در عملیات بنیاد استوار حماس در ۲۰۱۴ که پایگاه‌های صهیونیستی بمباران شد حدود ۶۴ سرباز اسرائیلی کشته شدند، اما طی آخرین آمار رسانه‌ها بیش از ۱۴۰۰ صهیونیست به درک واصل شدند.

مقام معظم رهبری ۱۸ مهر در دانشگاه افسری امام علی(ع) بر شکست غیرقابل ترمیم رژیم صهیونیستی تأکید کرد و نسبت به قتل عام مردم مظلوم فلسطین هشدار داد. این بیانات رهبری نشان می‌دهد که گروه‌های مقاومت فلسطینی با تکیه بر قوای نظامی خود توانایی تقابل نظامی با رژیم صهیونیستی را دارند. از نقاط عطف طوفان الاقصی این است که علی رغم وجود نفوذی‌های صهیونیست در نوار غزه به گفته ابوعبیده سخنگوی گردان‌های قسام ۴۵۰۰ سرباز برای مبارزه با صهیونیست‌ها آموزش داده شده است، همچنین عملیات ترکیبی حماس با پاراگرایدر و پهبادها و ورود لجستیکی به داخل شهرک‌های اشغالی برای اولین بار از موفقیت‌های گروه‌های مقاومت فلسطینی است که طوفان الاقصی را از سایر عملیات‌ها متمایز می‌کند.

اخیر نیز که رژیم صهیونیستی در میدان جنگ نظامی دچار شکست‌های جدی شده است به پروپاگاندا با اخبار و تابوت‌سازی جعلی روی آورده است، به‌نحوی که برخی رسانه‌های غیررسمی، فیلمی از سربریدن چند کودک را به سربازان حماس نسبت دادند؛ درحالی که «اورن زیو» خبرنگار اسرائیلی که در روزهای گذشته مشغول پوشش رویدادهای جنگ بوده در واکنش به این شایعه گفت: «در جریان حمله نیروهای حماس به شهرک کفار عزه، هیچ دلیل و مدرکی نیافتیم که نشان دهد حماس کودکان را سر بریده است و جای تأسف دارد که اسرائیل اکنون این ادعاها را دستاویزی برای تشدید بمباران غزه قرار داده است، سپس «سارا سیدنر» خبرنگار CNN که سربریدن کودکان را مطرح کرده بود در توییتی این مطلب را تکذیب کرد و ایجاد شائبه را بر گردن دفتر دفتر نخست وزیر اسرائیل انداخت.

در نهایت وضعیت فعلی طوفان الاقصی با توجه به زمینه‌های وقوع آن نشان می‌دهد که اگر این عملیات بزرگ موجب فرار تمام و کمال شهرک نشینان و فروپاشی رژیم صهیونیستی نشود قطعاً آغازی متقن بر پایان کار رژیم اشغالگر قدس است که این رویداد مهم تاریخی تحولات قابل توجهی روی اصول راهبردی استکبار جهانی داشته است که ان‌شاءالله ما را به ظهور حضرت ولی عصر(عج) نزدیک کرده است.